Na początku najlepiej podprażyć pestki dyni na patelni, a takze przygotować sos. Sos przygotowuje się poprzez zmiksowanie/zmieszanie ze sobą 3 łyzek oliwy, 1 łyzeczki musztardy, soku z połówki cytryny i przypraw.
Mix sałat ułożyć na talerzu. Na to wysypać pokrojone w kostkę pomidory suszone, czarne oliwki i pokrojoną w paski czerwoną cebulę. Zalać wszystko sosem i posypać wierzch prażonymi pestkami dyni. Smacznego!
Wyślij przepis!
z cerkiew.pl
kategoria potrawy: warzywne
rodzaj potrawy: przekąski
czas przyrządzania: 15 minut
autor: Kasia Masalska
składniki:
- mix sałat
- 5-6 pomidorów suszonych
- garść pestek z dyni
- garść czarnych oliwek
- cebula czerwona
- sos(oliwa, musztarda, sok z cytryny, sól, pieprz)
podobne przepisy
08.12.2021 s.Natalia z Turkowic